Image description
Descripción de la imagen

Tot comença a finals del 2013 quan Joan Arjona amb la seva guitarra, a la seva habitació i per una d'aquelles "casualitats" comença a practicar uns arpegis que es convertiran en la base de la cançó, i sense pensar ni escriure res comença a cantar improvisadament les primeres frases de la cançó. Immediatament s'adona que ha tingut una inspiració i des de aquell moment sap que aquesta cançó s'ha de anar construint amb calma i precisió. El títol original va ser "onze de setembre" però amb el temps li va canviar a "onze del nou". Assumeix la responsabilitat d'intentar plasmar en una cançó part de la història del nostre poble, i part de lo que els nostres avantpassats van viure aquells dies. Valga'm déu encara no existia, i en Joan era el cantant en aquells moments de NOISETED, un grup de Heavy Metal de Masquefa.


Mesos més tard, i en finalitzar la seva relació amb la banda de Metal, Joan decideix continuar amb la composició del tema encara que continua buscant un grup on ell pugi ser el vocalista. Després d'algun "fracàs" en diverses audicions es quan decideix agafar la responsabilitat total i fundar el seu projecte musical "valga'm déu".


"onze del nou" ja es una peça finalitzada per en Joan, 6 minuts de musica amb diferents canvis i sempre amb la idea que ha de ser la "banda sonora" d'una part de la història catalana. El següent pas es buscar un productor qualificat i que pugi entendre el que Joan vol transmetre. L'elegit és Pau Sastre, conegut productor i músic de l'escena catalana. Joan va conèixer en Pau en l'època de NOISETED i amb ell en van enregistrar un tema anomenat "PRUEBA". Joan va intuir que aquell home podia donar-li a la cançó la brillantor que li faltava i li va confiar tant la producció com els arranjaments musicals, i entre els dos van acabar de arranjar la peça. Els cors del tema son de la Caro Guiral, excel·lent veu femenina de l'escena catalana.

 

La fenia estava feta, només faltava donar-li vida amb un videoclip, ja que Joan des de els primers arpegis sap que sense un videoclip "onze del nou" no seria el mateix. Per Casualitats de la vida en Joan buscava un bateria per la banda, i 5 minuts de conversa amb Juanan Arasa van ser suficients perquè entre els dos sorgís la química per donar-li la vida a aquest projecte. Juanan Arasa combinava la bateria amb els seus estudis d'audiovisuals i des de el primer moment es va oferir per ser el director del videoclip, juntament amb el seu gran equip.

 

La resta va ser buscar, trucar portes, convèncer persones que s'animin a formar part del projecte. La producció del videoclip l’assumeixen n Joan i en Juanan i conten amb el suport incondicional d'en Pepe Dana, la persona clau per orientar i aconsellar donada la seva dilatada experiència en l’àmbit musical i del cinema. De fet Riff Raff Discos és el negoci d'en Pepe Dana i es converteix en el "buque" insígnia del projecte on es realitzen els castings per trobar els dos protagonistes del videoclip, els joves i fantàstics Laia Rodríguez i Juan Fuentes. 

 

La resta és història i el haver pogut rodar al Castell de Cardona,  Can Torrents (Sant Boi), Mollet del Vallés i l'auditori Barradas (L'Hospitalet de Llobregat) ha sigut tota un aventura plena daltabaixos on fins i tot les discussions i mals de cap han format part de l'aventura,  però ha valgut la pena tant esforç de tothom.

 

Cal recordar que totes les persones que han participat al videoclip, tant com a extres o com formant part de l’equip,  han sigut la clau per aconseguir aquest resultat, i sense ells "onze del nou" encara estaria voltant a la ment d'en Joan.

 

 

Gràcies a tothom!
VALGA'M DÉU!